Is uw Rijbewijs ingenomen?

Is uw Rijbewijs ingenomen?

Hoe voorkomt u dat uw rijbewijs wordt ingenomen? Door aan de regels te houden. Maar wat nu als u teveel gedronken heeft of u begaat een snelheidsovertreding en uw rijbewijs wordt ingenomen? Dit is natuurlijk erg vervelend vooral voor degenen die hun rijbewijs hard nodig hebben voor bijvoorbeeld het werk of andere zaken. Het rijbewijs wordt na inname verzonden naar de officier van justitie. U krijgt vervolgens de mogelijkheid om een klaagschrift in te dienen. Onze jurist helpt u met het opstellen van een goed geformuleerde klaagschrift.

Klaagschrift

Nadat er een klaagschrift bij de desbetreffende instantie is ingediend dan kunt u worden uitgenodigd voor een zitting bij de rechtbank. Dit betreft een strafrechtelijke procedure. Hierbij kunt u gebruik maken van een advocaat die namens u het woord kan doen. U kunt er echter ook voor kiezen het woord zelf te doen en om juridische bijstand te vragen. Een jurist kan u helpen de zaak voor te bereiden en ook bij de zitting aanwezig te zijn als een juridische steun in de rug. Dit kan in uw voordeel werken.

Is uw Rijbewijs ingenomen?

Procedures

Er zijn twee aparte procedures die benodigd zijn om het rijbewijs terug te kunnen krijgen. Enerzijds vindt er een zitting plaats bij de Raadkamer en wordt er meteen een uitspraak gedaan. Anderzijds heeft u ook nog te maken met het CBR. Zij nemen het uiteindelijke besluit. Wees erop attent dat het CBR zeer rigide kan zijn. U dient los van de uitspraak van de rechter ook nog de procedure te ondergaan met het CBR. Het is dus altijd verstandig om een bezwaarschrift in te dienen tegen de beslissing van het CBR. Het advies is om tijdig te handelen. Na constatering van het strafrechtelijke feit dient u uw bezwaarschrift binnen 6 weken in te dienen. Wilt u een goed geformuleerde bezwaarschrift laten opstellen door een jurist neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u uiteraard in beide procedures goed begeleiden.

#rijbewijs #ingevorderd

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.