Tussentijdse opzegging van een tijdelijke huurovereenkomst

Tussentijdse opzegging van een tijdelijke huurovereenkomst

Een voorbeeld van een tussentijdse opzegging van een tijdelijke huurovereenkomst is bij de volgende situatie. Een huurder heeft een andere appartement op het oog of wil een huis gaan kopen maar hij wil de tijdelijke huurovereenkomst tussentijds kunnen opzeggen. Mag dit?

De huurovereenkomst

U, als huurder, gaat de huurovereenkomst aan voor de duur van de overeenkomst. De verhuurder kan in de huurovereenkomst de bepaling opnemen dat tussentijdse opzegging van een tijdelijke huurovereenkomst mogelijk is. Mocht de bepaling ontbreken in de huurovereenkomst dan betekent dit niet dat u de huurovereenkomst zonder toestemming kan beëindigen. Voor u als huurder geldt dat indien in de huurovereenkomst een bepaling is opgenomen dat tussentijdse opzegging van een tijdelijke huurovereenkomst mogelijk is, de verhuurder hieraan gebonden is. Staat er echter geen bepaling opgenomen in de huurovereenkomst dan is het niet mogelijk om de huurovereenkomst tussentijds op te zeggen mits u toestemming heeft van de verhuurder of de rechtbank. Zegt u de huur toch op dan bent u aan de verhuurder de huurtermijnen tot aan het einde van de huurovereenkomst verschuldigd.

Zorg in ieder geval dat u de zaken goed bespreekt met de verhuurder. Communicatie is in dit kader zeer belangrijk. Alvorens u het contract tekent, neemt u het contract goed door. Desnoods kunt u het contract voorleggen aan onze jurist. Wij kunnen meteen zien of alle mondelinge afspraken goed zijn verwerkt in de huurovereenkomst. Voorts geven wij u aan of u de deal kunt voortzetten.

Mocht er naderhand een geschil ontstaan dan kunt u uiteraard ervoor kiezen het probleem zelf op te lossen. Dit probleem kunt u ook door onze jurist laten oplossen. Lukt dit echter niet dan staat de juridische weg open. Ook hier kunnen wij namens u optreden.

Heeft u huurgerelateerde vragen, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Tevens zijn wij benaderbaar via Legalspot.

tussentijdse opzegging van een tijdelijke huurovereenkomst

 

 

Verhuur

4 comments to “Tussentijdse opzegging van een tijdelijke huurovereenkomst”
  1. Goede communicatie tussen huurder en verhuurder is natuurlijk belangrijk. Zelf lees ik ook altijd goed mijn contract door voordat ik teken. Zo voorkom je achteraf problemen of kan je vragen vroegtijdig stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.